zupka chińska

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zupka chińska

Potrzebne składniki

• kurza pierś, paczka mrożonki chińskiej, pół kapusty pekińskiej,
• 20-30 dag pieczarek, łyżka przyprawy do pieczonego indyka
• oliwa, sól, pieprz,
• tabasco, chilli indyjskie

Etapy przyrządzania

1
Pierś lekko rozklepać, natrzeć przyprawą do indyka (ma mocniejszy smak) i odłożyć na bok. Kapustę pekińską posiekać, podobnie pieczarki. Na wielkiej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mrożonkę (nie rozmrażać wcześniej), a zaraz potem kapustę i pieczarki. Smażyć wszystko aż miękkie, można poddusić pod przykryciem. Posolić i popieprzyć. Na koniec wrzucić do gara i zalać wrzątkiem, niech pyrka na ogniu. Pierś usmażyć na oliwie, pokroić w paseczki i wrzucić do zupy. Całość doprawić chilli, choć nie jest to obowiązkowe.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher