|
||||||||||
zupka chińskaKrótki opis potrawyzupka chińskaPotrzebne składniki kurza pierś, paczka mrożonki chińskiej, pół kapusty pekińskiej, 20-30 dag pieczarek, łyżka przyprawy do pieczonego indyka oliwa, sól, pieprz, tabasco, chilli indyjskie Etapy przyrządzania1
Pierś lekko rozklepać, natrzeć przyprawą do indyka (ma mocniejszy smak) i odłożyć na bok. Kapustę pekińską posiekać, podobnie pieczarki. Na wielkiej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mrożonkę (nie rozmrażać wcześniej), a zaraz potem kapustę i pieczarki. Smażyć wszystko aż miękkie, można poddusić pod przykryciem. Posolić i popieprzyć. Na koniec wrzucić do gara i zalać wrzątkiem, niech pyrka na ogniu. Pierś usmażyć na oliwie, pokroić w paseczki i wrzucić do zupy. Całość doprawić chilli, choć nie jest to obowiązkowe.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|