|
||||||||||
Blok czekoladowyKrótki opis potrawynajlepszy na świeciePotrzebne składniki margaryna - 25 dag woda - 0,5 szkl. cukier - 2 szkl. kakao - 5-6 łyżka(i) mleko w proszku - 50 dag bakalie pokruszone herbatniki lub wafle Etapy przyrządzania1
Wodę, cukier i margarynę zagotować. Kakao i mleko w proszku razem wymieszać. po czym ciągle mieszając wlewać zagotowaną wodę z cukrem i tłuszczem. Do gładkiej masy dodać bakalie i pokruszone herbatniki, wymieszać. Formę keksową wysmarować tłuszczem i przełożyć do niej masę. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Kroić jak keks.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|