|
||||||||||
Brukselki z orzechami laskowymiKrótki opis potrawyBrukselki z orzechami laskowymiPotrzebne składniki 600 g brukselek 3 łyżki masła 6 łyżek posiekanych orzechów laskowych 1 łyżka posiekanej świeżej mięt 1 łyżeczka octu balsamicznego sól morska świeżo zmielony pieprz Etapy przyrządzania1
Zagotować posoloną wodę, wrzucić brukselki i gotować ok. 6 minut. Osączyć, a kiedy trochę ostygną, pokroić na cienkie plasterki. Na dwóch łyżkach masła podsmażyć brukselki, aż lekko zbrązowieją. Dodać orzechy i pozostałe masło, zostawić na ogniu na kolejne 3 minuty. Po zdjęciu z ognia dodać miętę i ocet balsamiczny, przyprawić solą morską i pieprzem. Podawać na ciepło.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|