|
||||||||||
Grzanki z parmezanemKrótki opis potrawyGrzanki z parmezanemPotrzebne składniki 1 bagietka 300-400 g tartego parmezanu lub gran padano 2 jajka 150 ml mleka 1/3 szklanki czerwonego gałka muszkatołowa 2 łyżki masła świeżo mielony czarny pieprz Etapy przyrządzania1
Jajka rozbełtujemy razem z mlekiem i serem. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i startą gałką muszkatołową. Bagietkę kroimy na kromki i smarujemy każdą z nich przygotowaną pastą serową. Na dużej patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy przez chwilę nasze grzanki i po 2-3 minutach wlewamy wino i przykrywamy. Gotujemy tak długo, aż ser się roztopi.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|