Grzanki z parmezanem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Grzanki z parmezanem

Potrzebne składniki

• 1 bagietka 300-400 g tartego parmezanu lub gran padano 2 jajka 150 ml mleka 1/3 szklanki czerwonego
• gałka muszkatołowa 2 łyżki masła świeżo mielony czarny pieprz

Etapy przyrządzania

1
Jajka rozbełtujemy razem z mlekiem i serem. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i startą gałką muszkatołową. Bagietkę kroimy na kromki i smarujemy każdą z nich przygotowaną pastą serową. Na dużej patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy przez chwilę nasze grzanki i po 2-3 minutach wlewamy wino i przykrywamy. Gotujemy tak długo, aż ser się roztopi. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher