|
||||||||||
OmletKrótki opis potrawyw sam raz na kolacjęPotrzebne składniki jaja - 4 szt. ugotowane jarzyny - 20 dag natka pietruszki - 1 łyżeczka(i) koperek - 1 łyżeczka(i) szczypiorek - 1 łyżeczka(i) mała cebula - 1 szt. masło - 1 łyżka(i) śmietana - 3 łyżka(i) sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Na dużej patelni stopić masło, zeszklić na nim drobno pokrojoną cebulę, dodać ugotowane jarzyny starte na grubej tartce i stale mieszając chwilę smażyć. Roztrzepać jaja ze śmietanką, zieleniną, solą i pieprzem. wlać na warzywa, usmażyć. Omlet podawać gorący.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|