|
||||||||||
Gruszki nadziewane wątróbkąKrótki opis potrawyGruszki nadziewane wątróbkąPotrzebne składniki 8 gruszek 40 dag wątróbki 1 cebula 10 dag salami 2 łyżki bulionu 2 łyżki posiekanego koperku 4 łyżki ól, pieprz Etapy przyrządzania1
Wątróbkę pokroić na kawałki. Cebulę posiekać. Salami pokroić w kostkę. 1/2 oleju rozgrzać na patelni, włożyć cebulę i wątróbkę, smażyć 5 minut. Dodać salami i bulion, dusić 10 minut. Gruszki obrać, ściąć wierzchy, wydrążyć, wypełnić farszem, przykryć wierzchami. Ułożyć na natłuszczonej blaszce. Zapiekać 10 minut w temp. 180°C. Podawać posypane koperkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|