|
||||||||||
Mazurek orzechowyKrótki opis potrawyŚwietny mazurek na WielkanocPotrzebne składniki duży prostokątny wafel na spód - 1 szt. Białka - 10 szt. Cukier puder - 250 g bardzo drobno zmielonych orzechów laskowych - 125 g bardzo drobno zmielonych orzechów włoskich - 125 g zmielonych na proszek biszkoptów - 35 g Etapy przyrządzania1
Przykrajamy wafel do wielkości blaszki. Nagrzewamy piekarnik do 170ºC. Białka ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Teraz dodajemy orzechy, biszkopty i miąższ wanilii i lekko łączymy je z pianą plastikową szpatułką. Nakładamy część masy na wafla i rozsmarowujemy na całym spodzie. Resztę masy wyciskamy ozdobnie przez rękaw cukierniczy. Ozdabiamy orzechami.Pieczemy przez ok. 45min.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|