Parówki z serem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszne

Potrzebne składniki

• parówki - 8 szt.
• żółty ser - 15 dag
• musztarda - 2 łyżka(i)
• ciękie paski wędzonego boczku - 8 szt.
• masło topione - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Parówki podgrzać we wrzącej wodzie, ser pokroić na paski. parówki naciąć wzdłuż, posmarować musztardą i włożyć pasek sera. Każdą parówkę owinąć plasterkiem boczku, spiąć wykałaczką. Ułożyć na blaszce, skropić topionym masłem i wstawić na 10 minut do nagrzanego piekarnika na górną półkę. Kiedy boczek lekko się zarumieni, a ser stopi ,danie jest gotowe.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher