|
||||||||||
Bulion grzybowy
Krótki opis potrawyBulion grzybowyPotrzebne składniki 500 g klejówki kleistej i maślaka żółtego, 2 łyżki bulionu, pieprz, sól, 4 żółtka, zielona pietruszka Etapy przyrządzania1
Grzyby pokroić na połówki, ewentualnie ćwiartki i ugotować w trzech szklankach wody. Wyjąć. W wywarze rozpuścić bulion i ponownie włożyć grzyby. Przyprawić solą i pieprzem. Na każdy talerz wybić po jednym żółtku i zalać bulionem. Podawać z posiekaną pietruszką.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|