|
||||||||||
Barszcz chrzanowyKrótki opis potrawyBarszcz chrzanowyPotrzebne składniki 25 dag kości cielęcych lub wołowych, 15 dag wędzonki, 25 dag włoszczyzny 2-4 jaja ugotowane na twardo, 5 łyżek startego chrzanu 4 ząbki czosnku, łyżka mąki, pół szklanki śmietany listek laurowy, natka pietruszki, pieprz, sól Etapy przyrządzania1
Kości umyć, warzywa obrać i opłukać. Z kości i warzyw ugotować pięć szklanek wywaru, odcedzić, dodać starty chrzan, pokrojoną i podsmażoną wędzonkę oraz czosnek roztarty z solą. Zabielić barszcz śmietaną rozmieszaną z mąką. Zagotować i doprawić do smaku. Na talerzach ułożyć przekrojone na pół jaja i wlać barszcz. Posypać posiekaną natką.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|