Szparagi zapiekane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

przystawka

Potrzebne składniki

• szparagi - 50 dag
• szynka - 15 dag
• mąka - 3 łyżka(i)
• jajko
• piwo - 1/2 szkl.
• ser żółty - 2 łyżka(i)
• masło
• sól cukier

Etapy przyrządzania

1
Szparagi opłukać, odciąć zdrewniałe końce. W garnku zagotować wodę, posolić, dodać 1/2 łyżeczki cukru, włożyć szparagi, gotować pod przykryciem na małym ogniu 15 min. Warzywa odcedzić, ostudzić
2
Piwo zmiksować z mąką, dodać jajko i szczypte soli, wymieszać na jednolitą masę
3
Usmażyć na maśle 8 naleśników
4
W szynkę i naleśniki zawijać po 2 szparagi. Ruloniki ułożyć w posmarowanej masłem żaroodpornej formie. Obłożyć je wiórkami masła.
5
Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać nim szparagi.
6
Zapiekać 10 min w temp 200 C
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher