|
||||||||||
Rogaliki drożdzowe.Krótki opis potrawyPycha rogaliki dla każdego.Potrzebne składniki mąka - 1 kg masło roślinne (rozpuścić) - 1 kostka(i) cukier - 10 łyżka(i) drożdży - 10 dag mleko - 1 1/4 szkl. jajka - 3 szt. żółtko - 1 szt. sól cukier waniliowy Etapy przyrządzania1
Mleko nagrzać (lekko ciepłe), dodać drożdże, rozrobić i dodać mąkę. Zostawić, aby wyrosło.
Na parze utrzeć żółtka, dodać sól, cukier, cukier waniliowy. Ostudzić i do zimnego dodać drożdże (można też zapach) i stopniowo tłuszcz. Następnie uformować rogaliki można też zrobić nadzienie np. marmoladę. I do piekarnika.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|