|
||||||||||
PIERNIK TANIKrótki opis potrawyPiernik pyszny.:PPotrzebne składniki mąka pszenna - 38 dag mąka żytnia - 38 dag miód - 50 dag cukier - 25 dag soda - 2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Przesiać na stolnice mąkę pszenną i żytnią, zrobić zagłębienie, wlać miód rozgrzany lecz nie zagotowany, cukier i 2 łyżeczki sody rozpuszczonej w 0,1 l wody, zarobić z korzeniami i jajkami, wyrobić aż będzie odstawać od ręki i upiec.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|