|
||||||||||
Bukiet z jarzynKrótki opis potrawyBukiet z jarzynPotrzebne składniki 1,5 kg kalarepki z liśćmi, - 2 marchewki, - 50 dag ziemniaków duża cebula, - ząbek czosnku, - 4 łyżki oleju, - 1/4 l rosołu z kurczaka 2 łyżki posiekanych ziół (natka, szczypiorek, bazylia), - sól, - pieprz Etapy przyrządzania1
Wszystkie warzywa umyć, obrać i opłukać. Kalarepki pokroić w 1- cm słupki. Listki posiekać, wymieszać z ziołami. Ziemniaki pokroić w grubą kostkę, marchewki w słupki, cebulę w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Olej rozgrzać w płaskim rondlu, włożyć cebulę i czosnek, przesmażyć. Wrzucić ziemniaki, podlać rosołem, dusić 5 min. Dodać marchewki i kalarepki, jeśli trzeba, podlać jeszcze rosołem. Gotować 15- 20 min. Na krótko przed końcem gotowania przyprawić solą i pieprzem, posypać ziołami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|