|
||||||||||
Pikantne grzybkiKrótki opis potrawyGrzybki na ostro.Potrzebne składniki drobne pieczarki lub grzyby leśne - 50 dag małe cebulki - 50 dag oliwa z oliwek - 3 łyżka(i) keczup - 1/2 szkl. sól pieprz chili lub mielona papryka zielenina (koperek, pietruszka itp.) Etapy przyrządzania1
1. Cebulki obrać, wrzucić na solony wrzątek, gotować 10 minut, odcedzić.
2. Grzyby oczyścić, starannie umyć, osączyć, obgotować w wywarze z cebulek, osączyć.
3. W rondlu lekko rozgrzać olej, dodać cebulki i grzyby oraz pół szklanki wywaru, dusić na wolnym ogniu 10 minut.
4. Dodać keczup, dusić jeszcze pięć minut, przyprawić do smaku przyprawami, posypać zieleniną i podawać z pieczywem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|