|
||||||||||
Karp w złocistej panierceKrótki opis potrawykarpPotrzebne składniki dzwonki karpia - 4 szt. mąka - 2 łyżka(i) bułka tarta - 2 łyżka(i) jajko sól pieprz mleko - 2-3 łyżka(i) olej - 2-3 łyżka(i) masło - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Rybę opłukać, osuszyć. Opruszyć solą i pieprzem. Posypać mąką. Maczać w jaku roztrzepanym z mlekiem, a następni w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Pod koniec smażenia dodać do ryby masło.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|