|
||||||||||
Duszone grzybyKrótki opis potrawyPyszne grzybkiPotrzebne składniki grzyby leśne (mogą być mieszane) - 50 dag śmietana 12% lub jogurt - 1/3 szkl. cebula - 1 szt. masło - 1 łyżka(i) sól pieprz natka pietruszki mąka - troszeczkę do oprósz Etapy przyrządzania1
1. Oczyszczone grzyby umyć, osączyć poszatkować.
2. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle, dodać grzyby, dusić 15 minut, oprószyć mąką, wlać śmietanę lub jogurt, dusić 30 minut., przyprawić solą i pieprzem.
3. Gorącą potrawę posypać posiekaną natką, od razu podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|