|
||||||||||
Sałatka fasolowa z pasztetem z gęsiKrótki opis potrawymniammmm.... i tyle wystarczyPotrzebne składniki młoda zielona fasolka szparagowa - 500 g woda - 1/4 l cząber - 4 gałązki szalotka - 1 szt. ocet z sherry - 3 łyżka(i) musztarda - 1/2 łyżeczka(i) olej z orzechów włoskich - 4 łyżka(i) orzechy włoskie - 50 g pasztet z gęsi - 150 g sól, pieprz i cukier - do smaku Etapy przyrządzania1
Fasolkę oczyść i umyj. zagotuj wodę z 2 gałązkami cząbru i solą. Włóż do niej fasolkę i gotuj przez 15 minut. Następnie wyjmij fasolę z wody i dobrze ostudź.
2
Resztę cząbru drobno posiekaj, szalotkę obierz i również posiekaj. Wymieszaj z octem, solą, pieprzem, cukrem i musztardą. Ubij z olejem orzechowym.
3
Do sosu włóż fasolkę i orzechy, delikatnie wymieszaj. Odstaw na co najmniej 2 godziny.
4
Po tym czasie pokroić pasztet w paseczki i ułożyć razem z fasolką w misce. Proponuję podawać ze świeżym, białym pieczywem i solonym masłem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|