Sałatka fasolowa z pasztetem z gęsi

Aktualna ocena: 0
dodany przez: made_in_china
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

mniammmm.... i tyle wystarczy

Potrzebne składniki

• młoda zielona fasolka szparagowa - 500 g
• woda - 1/4 l
• cząber - 4 gałązki
• szalotka - 1 szt.
• ocet z sherry - 3 łyżka(i)
• musztarda - 1/2 łyżeczka(i)
• olej z orzechów włoskich - 4 łyżka(i)
• orzechy włoskie - 50 g
• pasztet z gęsi - 150 g
• sól, pieprz i cukier - do smaku

Etapy przyrządzania

1
Fasolkę oczyść i umyj. zagotuj wodę z 2 gałązkami cząbru i solą. Włóż do niej fasolkę i gotuj przez 15 minut. Następnie wyjmij fasolę z wody i dobrze ostudź.
2
Resztę cząbru drobno posiekaj, szalotkę obierz i również posiekaj. Wymieszaj z octem, solą, pieprzem, cukrem i musztardą. Ubij z olejem orzechowym.
3
Do sosu włóż fasolkę i orzechy, delikatnie wymieszaj. Odstaw na co najmniej 2 godziny.
4
Po tym czasie pokroić pasztet w paseczki i ułożyć razem z fasolką w misce. Proponuję podawać ze świeżym, białym pieczywem i solonym masłem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher