Feta wiosenna

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Feta wiosenna

Potrzebne składniki

• dymka - 4 szt jajka - 2 szt mąka - 400 g oliwa z oliwek -
• 6 łyżeczek rzodkiew - 1 pęczek ser feta - 1 opakowanie siemie lniane
• 4 łyżki soczewica czerwona - 1 szklanka

Etapy przyrządzania

1
Z fety, mąki, jajek i oliwy wyrobić ciasto. zawinąć w folie i schłodzić godzinę w lodówce. soczewice ugotować. posiekać dymkę łącznie ze szczypiorkiem, zetrzeć rzodkiewki. dusić, dodając gotową, mało odsączona soczewice i siemię. nagrzać piekarnik do 180 stopni. ciasto włożyć do formy. ponieważ jest dosyć rzadkie ugniatać je i rozciągać przez folie alu a nie ręką (nie przykleja się). włożyć do pieca na około pół h, tak aby się lekko zarumieniło. wyjąc, nałożyć farsz (wcześniej farsz doprawić do smaku. wstawić na ok. kwadrans.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher