|
||||||||||
Jarzynowa z makaronemKrótki opis potrawyJarzynowa z makaronemPotrzebne składniki róża brokułów - 2 marchewki - pietruszka - cebula - czerwona papryka por - 3 kostki bulionowe - 15 dag makaronu (np. rurki) - 2 łyżki masła łyżka oliwy z oliwek - sól - pieprz - ostra papryka w proszku Etapy przyrządzania1
1. Makaron ugotować na półmiękko, odcedzić. 2. Cebulę obrać, pokroić, paprykę umyć, wyjąć gniazdo nasienne, pociąć w kostkę. Pietruszkę, marchewki i por oczyścić, poszatkować. 3. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać masło, wrzucić cebulę, zeszklić, dołożyć pozostałe warzywa, podsmażyć pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut, wrzucić do garnka. 4. Dodać kostki bulionowe, zalać 1 i 1/2 l gorącej wody, gotować 10 minut, wsypać podzielone na małe różyczki brokuły, gotować jeszcze 10 minut, wrzucić makaron, doprowadzić do wrzenia, zestawić, przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|