Kolorowy krem ze szparagami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kolorowy krem ze szparagami

Potrzebne składniki

• 1 duża cebula * pęczek szparagów * sól * cukier *
• biały pieprz

Etapy przyrządzania

1
Podsmażyć na maśle cebulę, dodać pokrojone i obrane szparagi, bulion z kury lub z kostki rosołowej, gotować ok. 30 minut aż szparagi zmiękną. Zmiksować i doprawić do smaku solą, cukrem i białym pieprzem. Do zupy można użyć gorszych części szparagów, najładniej wygląda, gdy na połowie talerza damy krem z białych warzyw, a na drugiej z zielonych.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher