|
||||||||||
Krupnik wiosennyKrótki opis potrawyKrupnik wiosennyPotrzebne składniki duży pęczek młodej włoszczyzny - 5 łyżek płatków owsianych (lub jęczmiennych) szklanka mleka - łyżeczka masła - rzeżucha - sól Etapy przyrządzania1
Płatki zalej zimnym mlekiem, dodaj masło i gotuj mniej więcej przez 3 minuty na małym ogniu (nie dodawaj soli, bo zszarzeją!). W osobnym garnku ugotuj wywar z oczyszczonej i pokrojonej w kostkę włoszczyzny. Połącz wywar z płatkami, osól do smaku i wsyp posiekaną rzeżuchę.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|