|
||||||||||
Kurczak duszony z nowalijkamiKrótki opis potrawyKurczak duszony z nowalijkamiPotrzebne składniki 2 piersi kurczaka (po 150 g każda), 75 ml wytrawnego białego wina, 1 cebula, 2 listki laurowe, 1 gałązka rozmarynu, 175 g drobnej zielonej fasolki szparagowej, 1 cukinia, 6 zielonych szparagów, 3 łyżki pesto, 1 łyżka majonezu, sól, świeżo zmielony czarny pieprz Etapy przyrządzania1
Mięso kurczaka wraz z winem, grubo posiekaną cebulą, listkami laurowymi i rozmarynem gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 15-20 minut. Doprawiamy solą. Fasolkę, cukinię pokrojoną wzdłuż na paski i obrane (od dołu, do 1/3 wysokości) szparagi gotujemy na parze na półtwardo, a następnie oprószamy solą i pieprzem. Pesto mieszamy z majonezem. Ugotowanego kurczaka kroimy w plastry i podajemy z warzywami oraz sosem pesto. Do dania świetnie pasują młode ziemniaki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|