|
||||||||||
Schab nadziewany jabłkamiKrótki opis potrawyRosyjski przysmak.Potrzebne składniki schab bez kości - 2 kg jogurt naturalny - 1 szkl. sól i pierz, tłuszcz NA FARSZ kwaśne jabłka - 2 szt. cebula - 1 szt. syrop cukrowy - 1 szkl. rodzynki - 1/2 łyżka(i) kandyzowana skorka cytrynowa - 1/2 łyżka(i) cynamon, mielon e goździki - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Natrzyj solą i pieprzem schab, posmaruj jogurtem i odstaw na 2 godziny do lodówki.
2
Obierz jabłka i pokrój w kostkę, posiekaj cebulę i namocz rodzynki. Cebulę i jabłka zblanszuj w cukrowym syropie, ostudź. Odcedź, wymieszaj ze skórka pomarańczową, rodzynkami i dodaj przyprawy.
3
W mięsie robić szeroki otwór, nałożyć farsz. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zarumienić mięso ze wszystkich stron, przełóż do rondla, podlej syropem, piecz w temperaturze 200 stopni przez godzinę
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|