|
||||||||||
Drobiowy gulaszKrótki opis potrawyBardzo sycąca potrawa.Potrzebne składniki mieso z piersi kurczaka - 30 dag papryka - 1 szt. cebula - 3 szt. czerwona fasola - 1 puszka(i) kukurydza - 1 puszka(i) olej sól pieprz kostka bulionowa - 3 szt. czosnek - 2 ząbek(ząbki) Etapy przyrządzania1
1. Mięso dokładnie umyć, wytrzeć papierowymi ręczniczkami, pokroić, oprószyć solą i pieprzem, posiekać ząbki czosnku, cebulę obrać i pokroić w krążki.
2. Umyć paprykę, wyjąć gniazdo nasienne, pokroić, czosnek i mięso podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną cebulę i paprykę, wymieszać, smażyć razem 5 minut.
3. Kostki zalać 1 litrem wody, wymieszać, wlać bulion do mięsa, gotować razem 10 minut.
4. Osączyć z zalewy fasolę i kukurydzę, dodać do potrawy, gotować 5 minut, przyprawić do smaku.
5. Podawać z makaronem lub ryżem ugotowanym na sypko.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|