|
||||||||||
Ciasto śliwkoweKrótki opis potrawydobrePotrzebne składniki mąka - 20 dag margaryna - 20 dag cukier - 20 dag jajka - 4 szt. proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) cukier puder śliwki - 50 dag tłuszcz bułka tarta Etapy przyrządzania1
Masło utrzeć z cukrem dodając stopniowo po 1 jajku i po trochę przesianej mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia. Śliwki umyć, pokroić na połówki, wyjąć pestki. Ciasto wymieszać z owocami. Formę posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, wyłożyć ciasto, wyrównać powierzchnię, upiec w temperaturze 200C.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|