|
||||||||||
Jaja w pieczarkachKrótki opis potrawyTanie i łatwe w wykonaniu danie na kolację lub na śniadanie;)Potrzebne składniki Pieczarki - 40 Cebula - 2 szt. Śmietana zwykła - 100 ml mąka - 1 łyżka(i) Jajka (1 na osobę) - 4 szt. Natka pietruszki Masło - 2 łyżka(i) Sól, pieprz Przydatne akcesoriaDeska do krojenia, nóż, patelnia.Etapy przyrządzania1
Cebulę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć. Gdy będzie jasnozłota wsypać drobno pokrojone pieczarki, posolić, doprawić pieprzem. Wszystko smażyć 10 -15 minut. Po odparowaniu opruszyć pieczarki mąką, dodać smietanę i zamieszać. Wbijać po jednym jajku, smażyć, aż jaja się zetną.
Smacznego!
Jak podawać?Z ziemniakami i surówką Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|