|
||||||||||
Cannelloni z mięsemKrótki opis potrawyCannelloni wypełnione mięsnym farszem.Potrzebne składniki cannelloni - 12 szt. chuda wołowina - 20 dag olej - 1 łyżka(i) pieczarki - 10 szt. cebula - 2 szt. sól pieprz parmezan - do posypania sos pomidorowy - 1 op. Etapy przyrządzania1
1. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na oleju razem z umytymi i pokrojonymi pieczarkami, przyprawić solą i pieprzem, dodać zmieloną wołowinę i smażyć razem jeszcze 5 minut.
2. Przygotowany farsz ostudzić, zmiksować, ponownie przyprawić, cannelloni wrzucić na osolony wrzątek, ugotować na miękko, ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową, ułożyć pojedynczo na równej powierzchni.
3. Wystudzonym farszem wypełnić cannelloni, ułożyć na posmarowanej tłuszczem blaszce, posypać parmezanem, zapiec w piekarniku, podawać gorące z sosem pomidorowym.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|