|
||||||||||
Lekkie ciasto cytrynowo- jogurtoweKrótki opis potrawyLekkie ciasto cytrynowo- jogurtowePotrzebne składniki 30 dag sucharków, 12, 5 dag masła, tyle samo cukru, 5 dag wiórków kokosowych 7 łyżek żelatyny, 3 żółtka pół litra Jogurtu Śmietankowego, 40 dag śmietany kremówki sok i starą skórkę z jednej cytryny Etapy przyrządzania1
Zacznij od zmielenia sucharków i dodaj do nich stopione masło oraz wiórki kokosowe. Taką masę wstaw na pół godziny do lodówki. Następnie ubij żółtka z cukrem. Do tak powstałego kremu dodaj Jogurt Śmietankowy, sok, skórkę z cytryny i żelatynę. Ubij śmietanę i dodaj ją do kremu jogurtowego. Krem włóż na cztery godziny do lodówki. Aby ciasto nabrało wyrazu, przyrumień na patelni wiórki kokosowe, a następnie posyp nimi wierzch tortu. Dekoracją mogą być również skórki ze spiralnie obranej cytryny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|