|
||||||||||
Lekkie spaghetti na wiosnęKrótki opis potrawyLekkie spaghetti na wiosnęPotrzebne składniki 3/4 paczki makaronu (spaghetti lub wstążki) • bulion z oliwą z oliwek knorra • żółty ser 1 puszka krojonych pomidorów • świeża bazylia, pieprz • 3 łyżki czosnku Etapy przyrządzania1
1. Gotujemy wodę na makaron. Po zagotowaniu dodajemy kostki knora (bulion z oliwą z oliwek i ziołami do makaronu) w zależności od ilości wody - 1 na pół litra. Chwilę gotujemy z kostkami i wrzucamy makaron. Po ugotowaniu makaron odcedzamy i dzielimy na porcje. 2. Do każdej porcji makaronu dodajemy pomidory, rwaną ręcznie bazylię, 1 łyżkę czosnku, oraz starty na grubej tarce ser. Można dodać pieprz do smaku. Mieszamy i czekamy 5 minut, aż całość się przegryzie oraz rozpuści sie ser.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|