Makaronowa z ogórkiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

ciekawe połączenie, ale smaczna

Potrzebne składniki

• zupka chińskla łagodna - 2 op.
• zupka chińska pikantna - 1 op.
• kukurydza - 1 puszka(i)
• ogoórki kiszone - 40 dag
• por
• majonez - 8 łyżka(i)
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Zupki chińskie pokruszyć i przełożyć razem do miski. Dodać przyprawy z paczek i zalać 2 ¼ szklanki wrzącej wody. Wymieszać i zostawić pod przykryciem do wystudzenia. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Białą część pora pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki razem połączyć i dodać majonez. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher