|
||||||||||
Makrela wiosennaKrótki opis potrawyMakrela wiosennaPotrzebne składniki 1 kg makreli, 2 łyżki octu, ćwiartka cytryny lub łyżeczka soku cytrynowego, 1 cebula, 2 łyżki majonezu, 3 - 4 łyżeczki skondensowanego mleka yżka posiekanego szczypiorku, łyżka posiekanej natki pietruszki, 2 pomidory, 1 jajko, kilka gałązek koperku. Etapy przyrządzania1
Makrele sprawić i umyć. Włożyć je do gotującej wody, dodać przekrajaną cebulę, koper, ćwiartkę cytryny lub sok cytrynowy oraz sól i wlać ocet. Ryby w żadnym wypadku nie mogą się rozgotować i rozpaść. Po ugotowaniu zostawić je na noc w tym samym płynie. Nazajutrz obrać ze skóry, podzielić wzdłuż na połowy i ułożyć na półmisku. Majonez rozmieszać ze skondensowanym mlekiem, dodać posiekaną zieleninę i tym sosem polać ryby. Przybrać ćwiartkami ugotowanego na twardo jajka i pomidorów. Podawać z sałatką ziemniaczaną i mizerią.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|