|
||||||||||
Pasztet z seremKrótki opis potrawyPasztet taki trochę inny.Potrzebne składniki mięso z piersi kurczaka lub indyka - 50 dag czerstwa bułka - 1 szt. jajko - 1 szt. sól pieprz starta gałka muszkatołowa cebula - 3 szt. marchewka - 3 szt. pietruszka - 1 szt. zielony groszek (może być mrożony) - 1/2 szkl. olej - 3 łyżka(i) żółty ser - 3 duże plastry Etapy przyrządzania1
1. Mięso pokroić, wrzucić na rozgrzany olej, wlać 2 szklanki wody, przykryć i dusić na słabym ogniu, dodać pokrojone cebule.
2. Ugotować marchewki i pietruszkę, ostudzić, groszek wrzucić na moment do wrzątku, odcedzić.
3. Do uduszonego mięsa włożyć pietruszkę i 2 ugotowane marchewki (jedną zostawić do dekoracji).
4. W sosie namoczyć bułkę, zemleć składniki, przyprawić, wymieszać, połączyć z jajkiem i groszkiem.
5. Formę do budyniu wysmarować olejem, wypełnić masą, gotować około 30 minut, na gorącej babce ułożyć plaster sera, udekorować marchewką i groszkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|