Młode ziemniaki z miętą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Studenckie smaki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Młode ziemniaki z miętą

Potrzebne składniki

• 50 dag młodych ziemniaków, - 4 łyżki oliwy, - 2 ząbki czosnku,
• 2- 3 łyżki posiekanej świeżej mięty, - łyżka posiekanej natki pietruszki
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Oskrobane ziemniaki u gotować w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić i przekroić wzdłuż na pół. Czosnek obrać, posiekać, wymieszać z miętą, natką, 2 łyżkami wody i oliwą. Ziemniaki wymieszać z sosem i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. 50 dag młodych ziemniaków, 4 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, 2- 3 łyżki posiekanej świeżej mięty, łyżka posiekanej natki pietruszki, pieprz i sól.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher