Rybna zapiekanka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Czas przygotowania:
85 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Rybę zawsze trzeba skropić sokiem z cytryny wtedy traci nieprzyjemny zapach.

Potrzebne składniki

• filety rybne - 50 dag
• cebula - 2 szt.
• sok z cytryny
• bulion (może być z kostki) - 1/2 szkl.
• ziele angielskie - 1 szt.
• liść laurowy - 1 szt.
• sól
• pieprz
• jajka - 2 szt.
• olej
• koperek

Etapy przyrządzania

1
1. Filety oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić w chłodniejsze miejsce. 2, Cebulę obrać, pokroić, zrumienić na rozgrzanym oleju, ułożyć na niej rybę, podlać bulionem, włożyć ziele angielskie i liść laurowy, dusić na wolnym ogniu około 30 minut. 3. Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać. 4. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, przełożyć rybę z cebulą, posypać jajkami, przyprawić do smaku, wstawić na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C, wyjąć, posypać koperkiem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher