|
||||||||||
Rybna zapiekankaKrótki opis potrawyRybę zawsze trzeba skropić sokiem z cytryny wtedy traci nieprzyjemny zapach.Potrzebne składniki filety rybne - 50 dag cebula - 2 szt. sok z cytryny bulion (może być z kostki) - 1/2 szkl. ziele angielskie - 1 szt. liść laurowy - 1 szt. sól pieprz jajka - 2 szt. olej koperek Etapy przyrządzania1
1. Filety oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić w chłodniejsze miejsce.
2, Cebulę obrać, pokroić, zrumienić na rozgrzanym oleju, ułożyć na niej rybę, podlać bulionem, włożyć ziele angielskie i liść laurowy, dusić na wolnym ogniu około 30 minut.
3. Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać.
4. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, przełożyć rybę z cebulą, posypać jajkami, przyprawić do smaku, wstawić na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C, wyjąć, posypać koperkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|