Sałatka pikantna z serów

Aktualna ocena: 0
dodany przez: giustina17
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo smaczna przekąska:)

Potrzebne składniki

• ser ementaler - 20 dag
• ser górski - 10 dag
• ser gauda - 10 dag
• mała kiść jasnych winogron
• mała kiść ciemnych winogron
• duża filiżanka grubo posiekanych orzechów włoskich
• ser pleśniowy(rokpol) - 15 dag
• gęsta śmietana - szkl.
• 1/2 małego kieliszka wytrawnego sherry
• świeżo zmielony pieprz
• gałka muszkatołowa

Etapy przyrządzania

1
Opłukane winogrona kroimy na połowę, usuwamy pestki, dodajemy orzechy i pokrojone w drobną kostkę sery, składniki lekko mieszamy. Przygotowujemy sos:ser pleśniowy rozcieramy widelcem, dodajemy śmietanę, sherry, pieprz i gałkę muszkatołową. Sałatkę nakładamy do szklanych pucharków, sos podajemy oddzielnie w sosjerce.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher