|
||||||||||
Ryba na parzeKrótki opis potrawyRyba gotowana na parze jest bardzo zdrowa.Potrzebne składniki ryba (może być: halibut, szczupak,sandacz) sok z cytryny sól pieprz masło Etapy przyrządzania1
1. Rybę umyć, osuszyć, pokroić na 4 porcje, oprószyć solą i pieprzem, obficie skropić sokiem z cytryny, odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
2. Ułożyć w specjalnym koszyczku lub na sicie, umieścić na garnku z gotującą się wodą, ugotować pod przykryciem, aż ryba będzie miękka.
3. Podawać rybę ze zblanszowaną marchewką, ziemniakami, na wierzchu położyć wiórki schłodzonego masła.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|