Ryba na parze

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Czas przygotowania:
90 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Ryba gotowana na parze jest bardzo zdrowa.

Potrzebne składniki

• ryba (może być: halibut, szczupak,sandacz)
• sok z cytryny
• sól
• pieprz
• masło

Etapy przyrządzania

1
1. Rybę umyć, osuszyć, pokroić na 4 porcje, oprószyć solą i pieprzem, obficie skropić sokiem z cytryny, odstawić w chłodne miejsce na godzinę. 2. Ułożyć w specjalnym koszyczku lub na sicie, umieścić na garnku z gotującą się wodą, ugotować pod przykryciem, aż ryba będzie miękka. 3. Podawać rybę ze zblanszowaną marchewką, ziemniakami, na wierzchu położyć wiórki schłodzonego masła.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher