|
||||||||||
Papryka z warzywamiKrótki opis potrawyWarzywa zawsze na czasie.Potrzebne składniki Mrożone warzywa (50 dag) - 1 op. chuda kiełbasa lub pieczeń - 20 dag cebula - 1 szt. olej - 1 łyżka(i) fasola - 1 puszka(i) koncentrat pomidorowy - 1 mała puszka(i) czosnek - 1 sól pieprz zioła - do smaku zielenina (natka pitruszki, koperek itp.) Etapy przyrządzania1
1. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić obraną i pokrojoną w plastry cebulę oraz posiekany czosnek, pokrojoną kiełbasę lub pieczeń, podsmażyć 3 minuty.
2. Do rondla wrzucić mrożone warzywa i osączoną z zalewy fasolę, wlać pół szklanki gorącej wody i rozprowadzony w małej ilości wody koncentrat pomidorowy.
3. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz ziołami, dusić kwadrans pod przykryciem, posypać zieleniną.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|