|
||||||||||
Angielskie keksikiKrótki opis potrawyCiasto keksowe.Potrzebne składniki mąka - 25 dag masło lub margaryna - 25 dag cukier - 25 dag jajka - 4 szt. proszek do pieczenia - 1 płaska łyżeczka(i) kandyzowana skórka pomarańcza - 10 dag kakao - 2 łyżka(i) migdały - 1 rodzynki - 10 dag rum - 1 kieliszek Etapy przyrządzania1
1. Rodzynki umyć, osączyć, namoczyć w rumie, obrane migdały posiekać z kandyzowaną skórką.
2. Masło lub margarynę utrzeć, dodając kolejno cukier, żółtka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i bakalie, na końcu wymieszać z pianą z ubitych białek.
3. Ciasto przełożyć do foremek wyłożonych pergaminem, piec 1 godzinę w temperaturze 190 stopni C.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|