|
||||||||||
Pierogi z grzybamiKrótki opis potrawyPyszne. Podawać polane stopionym masłem.Potrzebne składniki mąka - 35 dag jajko - 1 szt. letnia woda - 1/2 szkl. Na farsz: grzyby - 50 dag masło - 5 dag cebule - 2 szt. bułka tarta - 4 łyżka(i) sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Zagnieść ciasto. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać pokrojone grzyby, poddusić. Połączyć z tartą bułką i przyprawami. Ciasto cienko rozwałkować, filiżanką wycinać kółka, na każdym położyć łyżeczkę farszu, dokładnie zalepić brzegi. Wrzucić na osolony wrzątek.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|