|
||||||||||
Baba rumowa z owocami kandyzowanymiKrótki opis potrawyOwoce kandyzowe bardzo dobrze nadają się do babek.Potrzebne składniki mąka - 2 szkl. jajko - 4 szt. masło - 1 kostka(i) cukier - 15 dag proszek do pieczenia - 1 czubata łyżeczka(i) rum - 75 g owoce kandyzowane - 1 op. Etapy przyrządzania1
Masło ucierając z cukrem na puszystą masę dodajemy jaja i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlewamy alkohol, wsypujemy owoce kandyzowane Pro-spona (oproszone mąką) i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Niezbyt dużą formę babową z kominkiem smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą i do 2/3 wysokości napełniamy ciastem. Pieczemy około 45 min w temperaturze 180°C. Gdy baba ostygnie, możemy ją polukrować.
Smacznego!
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|