|
||||||||||
Piętrowa kanapkaKrótki opis potrawyPożywne śniadanko nie tylko dla dzieci.Potrzebne składniki pełnoziarnisty chleb - 2 kromki masło - pół łyżeczka(i) 1 plaster pieczeni lub pół puszki tuńczyka rzodkiewki - 3 szt. sałata - 2 liście szczypiorek pomidor - pół szt. gałązki rzerzuchy lub kiełki - kilka oliwki - kilka Etapy przyrządzania1
1. Kromki chleba posmarować masłem, położyć umyty i dokładnie osuszony liść sałaty, a na nim plaster pieczeni lub tuńczyka osączonego z zalewy.
2. Rzodkiewki oczyścić, dokładnie umyć, pokroić w plasterki, ułożyć je na mięsie.
3. Przełożyć liściem sałaty, posypać pokrojonym w słomkę szczypiorkiem, ułożyć na nim plastry pomidora.
4. Posypać gałązkami rzeżuchy lub kiełkami, pokryć kromką posmarowanego masłem chleba.
5. Kanapkę ozdobić oliwkami, można też pokroić je i włożyć do środka kanapki między warzywa.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|