Zupa grzybowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wigilia
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
4 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszna wigilijna zupa. Powinna się znaleźć na stole pośród tradycyjnych 12 dań.

Potrzebne składniki

• kwaśna śmietana - 10 dag
• makaron nitki - 10 dag
• kostka warzywna - 1 szt.
• grzyby suszone - 10 dag
• sól - szczypta

Etapy przyrządzania

1
Grzyby namoczyć na noc.W litrze wody rozpuścić kostkę warzywną i wrzucić grzyby.Gotować,aż grzyby będą miękkie.Zdjąć z ognia,do śmietany wlać kilka łyżek zupy,dobrze wymieszać i wlać śmietanę do zupy,ciągle mieszając.Doprawić do smaku.Makaron ugotować w osolonej wodzie,odcedzić.Na talerz nakładać porcję makaronu,zalać zupą grzybową.Musi być gorąca.

Jak podawać?

Podawać gorącą. Zamiast makaronu można dać jajko na twardo. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher