|
||||||||||
Zupa grzybowaKrótki opis potrawyPyszna wigilijna zupa. Powinna się znaleźć na stole pośród tradycyjnych 12 dań.Potrzebne składniki kwaśna śmietana - 10 dag makaron nitki - 10 dag kostka warzywna - 1 szt. grzyby suszone - 10 dag sól - szczypta Etapy przyrządzania1
Grzyby namoczyć na noc.W litrze wody rozpuścić kostkę warzywną i wrzucić grzyby.Gotować,aż grzyby będą miękkie.Zdjąć z ognia,do śmietany wlać kilka łyżek zupy,dobrze wymieszać i wlać śmietanę do zupy,ciągle mieszając.Doprawić do smaku.Makaron ugotować w osolonej wodzie,odcedzić.Na talerz nakładać porcję makaronu,zalać zupą grzybową.Musi być gorąca.
Jak podawać?Podawać gorącą. Zamiast makaronu można dać jajko na twardo. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|