|
||||||||||
Babka kakaowaKrótki opis potrawyBabka kakaowaPotrzebne składniki mąka - 1/2 kg cukier - 35 dag margaryna - 25 dag jajko - 4 szt. mleko - niepelna szkl. kakao - 3 łyżka(i) proszek do pieczenia - 3 płaskie łyżeczka(i) cukier waniliowy - 1 op. orzechy, rodzynki - 1 op. Etapy przyrządzania1
Margarynę ucieramy z 30 dag cukru, następnie dodajemy po jednym żółtku, cukier waniliowy, mąkę zmieszaną z proszkiem i mleko. Do dobrze utartej masy dodajemy ubite białka na sztywną pianę z pozostałymi 5 dag cukru. Mieszamy łyżką, dodajemy bakalie i ciasto rozdzielamy na dwie połowy. Do jednej połowy dodajemy kakao. Ciasto wykładamy łyżką, zaczynając od środka blachy, na przemian raz ciemną, raz jasną masę lub wyłożyć jasną, a w środek ciemną. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|