|
||||||||||
Jabłka zapiekaneKrótki opis potrawydobrePotrzebne składniki jabłka - 4 szt. miód - 1 łyżka(i) twarożek - 1 łyżka(i) ugotowany ryż - 2 łyżka(i) orzechy włoskie - 2 łyżka(i) sok jabłkowy białe wino - 1/3 szkl. czerwony syrop owocowy Etapy przyrządzania1
Z jabłek wyjąć od strony ogonków gniazda nasienne, trochę miąższu, pokroi. Dodać posiekane orzechy, twarożek, ryż, miód, wypełnić jabłka. Natłuścić żaroodporne naczynie, ułożyć jabłka. Kilka łyżek soku zamieszać z winem, polać owoce, upiec i polać syropem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|