|
||||||||||
Marokański przysmakKrótki opis potrawyPapryka? Do słoika!Potrzebne składniki papryczki chili bez pestek - 50 dag oliwa z oliwek - 0,5 szkl. sól - 2 łyżka(i) pieprz Etapy przyrządzania1
Papryczki zalać wrzącą woda, tak by były całkowicie przykryte, odstawić na około 20 minut. Gdy zupełnie zmiękną, osączyć, zmiksować z 1/2 szklanki wody, w której się moczyły. Połączyć z oliwą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą, dokładnie wymieszać. Przełożyć do wcześniej przygotowanych słoiczków. Na wierzch nalać cienką warstwę oliwy, zamknąć.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|