|
||||||||||
Pory w szlafroczkachKrótki opis potrawyPory w szlafroczkachPotrzebne składniki 4 pory • typowe ciasto naleśnikowe • piwo sól Etapy przyrządzania1
. Pory (tylko jasne części) podzielić wzdłuż na cztery części, krótko obgotować w osolonym wrzątku. 2. Przygotować ciasto tak jak na naleśniki, tylko zamiast wody i mleka dodać jasne piwo. Na rozgrzaną patelnię kłaść pory maczane w cieście piwnym. 3. Po usmażeniu serwować gorące, podając do nich na przykład: sos włoski.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|