|
||||||||||
Wiosenna przekąskaKrótki opis potrawyPrzekąska w skład której wchodzi sałata, cykoria, kiełki, orzechy włoskie. Wszystko otulone sosem viengret.Potrzebne składniki 3- 4 liście sałaty lodowej, - 1 cykoria, - kilka łodyg selera naciowego garść kiełków ulubionych rodzajów garść orzechów włoskich, - 2-3 śliwki suszone zielone paseczki wszelkich jarzyn sos vinagrette Etapy przyrządzania1
1) Sałatę i cykorię rwiemy palcami na drobne kawałki. Z łodyg selera ściągamy grubsze włókna i kroimy na dość drobne kawałki. Śliwki również. 2) Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dorzucamy do nich kiełki. 3) Schładzamy w lodówce przez chwilę. Bezpośrednio przed wydaniem mieszamy dłońmi, wlewając sos vinegrette.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|