|
||||||||||
Bigos hultajskiKrótki opis potrawyPyszność, która zachwyca wszystkich moich gości ;)Potrzebne składniki kapusta kiszona - 1 kg cebula - 1 szt. smalec - 6 dag mąka - 1 łyżka(i) masło - 1 łyżka(i) rosół esencjonalny - 3 szkl. słonina - 15 dag gotowana wołowina - 60 dag lisetk laurowy - 1 szt. ziarenka pieprzu ziele angielskie czerwone wino - 0,5 szkl. pieprz,sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
w rondlu stopic smalec, dodać posiekaną kiszoną kapuste, listek, ziele angielskie i pieprz, zalać rosołem, gotować.Gdy kapusta będzie na wpół miękka, dodać pokrojoną w kostkę słoninę i mięso wołowe, gotować często mieszając.Pod koniec kapustę zagęścić zasmażką z masła i mąki, doprawić solą, pieprzem, wlać wino.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|