|
||||||||||
Ciasto TOFFIKrótki opis potrawyBardzo dobre i słodkie ciasto toffi.Potrzebne składniki CIASTO mąka - 50 dag miód - 3 łyżka(i) masło - 1/2 kostka(i) jajka - 2 szt. cukier waniliowy - 1 op. soda - 1 łyżeczka(i) KREM kremówka - 0,5 l żelatyna - 2-3 łyżeczka(i) mleko słodzone - 1 puszka(i) masło - 1/2 kostka(i) NA WIERZCH orzechy włoske - 15 dag miód - parę łyżka(i) trochę masła Etapy przyrządzania1
Zagnieść ciasto, podzielić na pół, upiec dwa placki w 200st. 15 min.
2
KREM:
Ugotować 3 godz. mleko w puszce.
3
KREM CIĄG DALSZY:Ubić kremówkę, dodać żelatynę, utrzeć masło, dodawać mleko i kremówkę.
4
Posmarować masą placek, przykryć drugim, znowu posmarować masą.
5
Na wierzch dać 15 dag orzechów włoskich usmażonych z miodem na maśle.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|