Ciasto TOFFI

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: misska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo dobre i słodkie ciasto toffi.

Potrzebne składniki

• CIASTO
• mąka - 50 dag
• miód - 3 łyżka(i)
• masło - 1/2 kostka(i)
• jajka - 2 szt.
• cukier waniliowy - 1 op.
• soda - 1 łyżeczka(i)
• KREM
• kremówka - 0,5 l
• żelatyna - 2-3 łyżeczka(i)
• mleko słodzone - 1 puszka(i)
• masło - 1/2 kostka(i)
• NA WIERZCH
• orzechy włoske - 15 dag
• miód - parę łyżka(i)
• trochę masła

Etapy przyrządzania

1
Zagnieść ciasto, podzielić na pół, upiec dwa placki w 200st. 15 min.
2
KREM: Ugotować 3 godz. mleko w puszce.
3
KREM CIĄG DALSZY:Ubić kremówkę, dodać żelatynę, utrzeć masło, dodawać mleko i kremówkę.
4
Posmarować masą placek, przykryć drugim, znowu posmarować masą.
5
Na wierzch dać 15 dag orzechów włoskich usmażonych z miodem na maśle.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: misska
misska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (13)
Skype 4542122
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher